Traditioner og faste aktiviteter i Børnekompasset

I Børnekompasset har vi mange dejlige traditioner i løbet af året som børnene elsker og ser frem til. Det giver en følelse af samhørighed stuerne og husene imellem,  når børnene laver projekter i fællesskab. Vi arbejder med traditioner dynamisk, så aktiviteterne udvikles med fokus på den aktuelle børnegruppe. 

 

Karneval i Hjerting

Hvert år deltager vi i "Karneval i Hjerting". Børnene laver kostumer og øver sig i sange, som skal bruges til et stort karnevalsoptog, sammen med de andre børnehaver i Hjerting. Vi optræder også for forældre og søskende

til en stor fest.  

Her er børnene klædt ud som snemænd.

 

Skraldekunst i Anlægget

Vi samler skrald fra børnenes madpakker og i naturen i mange uger, og taler med børnene om bæredygtighed og affald. Til slut laver vi en stor skraldeskulptur, som vi fremviser for de andre børn i Anlægget. Det er en rigtig festdag, med sang, is og pølser.

Se filmen under og få en fornemmelse af festen.

 

Tur uge til Marbæk

Hvert år er vi en uge i Marbæk med alle børnehavebørnene i begge huse. Det er en fantastisk uge, med masser af naturoplevelser. Vi fanger krabber, bygger huler og børnene udvikler nye venskaber og motoriske færdigheder.

 

 

 

 

 

                                                                                

 

Høstfest og Bedsteforældredag

Når sommeren går på hæld og det er høsttid, holder vi høstfest for beboerne på plejehjemmet og børnenes bedsteforældre. Vi udstiller nogle af de grøntsager vi har høstet i vores køkkenhave, og børnene kommer også med grøntsager og blomster fra deres haver. Vi optræder med sang eller skuespil, og børnene får mulighed for at øve sig i at stille sig frem og optræde med deres venner.

 

Halloween fest for de ældste børnehavebørn

Årets uhyggeligste fest bliver holdt i børnehavens kælder. Børnene kommer udklædte og forventningsfulde, med en følelse af skræk blandet med fryd i hele kroppen. Vi har udsmykket kælderen med spindelvæv, hekse og dunkel belysning. Og så bliver der bare festet.

 

Julen i Børnekompasset

Julen fejres i Børnekompasset med forskellige faste aktiviteter bl.a. har vi et besøg i Hjerting kirke hvor præsten fortæller om Jesu fødsel, vi holder en fantastisk julefrokost hvor de voksne er klædt ud som tjenere, og vi holder en vikinge-solhvervsfest hvor børnene spiser vikingeben. Så vi er vidt omkring!

 

Søhestene på Auraskolen - Afd. Hjerting

Efter jul starter vi vores søhestegruppe op for de børn der skal starte i SFO i april.Vi er sammen 3 formiddage i ugen. Vi går eller cykler op på skolen to gange om ugen, og laver forskellige aktiviteter deroppe. Multirummet er forbeholdt søhestegruppen. Børnene lærer hinanden bedre at kende på tværs af stuerne og bliver godt rustet til tiden efter børnehave. I søhestegruppen laver vi en stor cirkusforestilling, og afslutter med en diskofest hvor der bliver danset og festet helt vildt.

Børnene er stadig tilknyttet deres stuer(blæksprutter,skibe og søslanger) , når de ikke har gruppe tid som søheste.